Alternatywne Lekcje WF w Krzeszowicach

14 września w Krzeszowicach w „Alternatywne Lekcje WF” wzięło udział ponad 250 uczniów ze szkół podstawowych w Tenczynku, Woli Filipowskiej, Zalasiu, Sance, Nowej Górze, Filipowicach, Krzeszowicach i Ostrężnicy oraz gościnnie ze szkół w Skawinie i Świątnikach Górnych.

To kolejny przystanek na trasie projektu, który Fundacja Moniki Pyrek realizuje w 11 polskich miastach.

Tym razem uczniowie bawili się aktywnie pod okiem Moniki Pyrek i Wioletty Frankiewicz - rekordzistki świata w biegu na 3000m przez przeszkody. Ćwiczenia poprzedziła rozmowa ze sportowcami, którzy opowiadali o swojej przygodzie ze sportem i o tym jak ważny w życiu każdego człowieka jest aktywny tryb życia oraz prawidłowe odżywianie i nawadnianie. Po krótkiej prelekcji dzieci wzięły udział we wspólnej rozgrzewce prowadzonej przez obie olimpijki, a następnie rozpoczęły rywalizację na 6 interaktywnych symulatorach.

A wszystko udało się dzięki wsparciu Ministerstwa Sportu i Turystyki -> Kinder+Sport -> Przegląd Sportowy -> Powiat Krakowski - > Gmina Krzeszowice -> Centrum Kultury i Sportu w Krzeszowicach

mg_4370-1024x683-640x480jpg

mg_4378-1024x683-640x480jpg