Monika Pyrek Camp - fotorelacja!

Łapcie zdjęcia z pierwszych warsztatów skoku o tyczce w Polsce #MonikaPyrekCamp, które dziś odbyły się w Azoty Arenie!
Ponad 200 dzieciaków ze szkół podstawowych z województw zachodniopomorskiego i lubuskiego podjęło wyzwanie, by oddać swoje pierwsze skoki w marzenia!
Same skoki były wisienką na torcie! Do tego dzieci sprawdzały swoje siły w elementach wszechstronnego treningu tyczkarzy. Były zadania biegowe: sprinterskie i płotkarskie, gimnastyczne i akrobatyczne. Dopełnieniem zmagań były zabawy kopne i rzutowe oraz ćwiczenia na równowagę! Na końcu odbyło się spotkanie z Mistrzami Sportu: Moniką Pyrek i Piotrem Liskiem! Dzieci wprost zasypały ich pytaniami i deklaracjami, że będą tyczkarzami :)

Był to pierwszy Camp i zapewniamy Was, że na pewno nie ostatni :)

Dziękujemy za ogromne wsparcie Ministerstwo Sportu i Turystyki oraz Naszym Partnerom: Azoty Arena, Netto Polska, Ośrodek Skoku o Tyczce Szczecin, FUN JUMP Turzyn Szczecin, Tamex, Zespół Szkół Sportowych w Szczecinie, AŻ studio oraz Kadruk!

fot. Agnieszka Świderska

2_1jpg