Fundusz stypendialny

Fundusz Stypendialny – Skok w marzenia

Ze wspólnej inicjatywy Fundacji Moniki Pyrek oraz firmy Netto Polska powstał Fundusz Stypendialny – Skok w marzenia.

Celem działania funduszu jest wspieranie rozwoju karier sportowych młodych i wyjątkowo uzdolnionych ludzi. Razem z partnerem funduszu, firmą Netto, pragniemy wyszukiwać młodych sportowców wybitnie utalentowanych w danej dziedzinie sportu i otaczać ich fachową opieką na poziomie wsparcia merytorycznego, jak i finansowego.

W ramach działania funduszu stypendialnego pragniemy dać im szansę rozwinięcia skrzydeł i wykonania ich „skoku w marzenie” m.in. poprzez przyznanie stypendium sportowego.

Udział w programie funduszu stypendialnego przeznaczony jest dla sportowców w wieku 16-25 lat.

W Radzie Funduszu, do której należy wybór stypendystów, zasiadają:

Jak zostać stypendystą?

Nabór do Funduszu stypendialnego 2018/2019 został rozpoczęty. Wnioski można składać do dnia 30 kwietnia 2018.

1. Zapoznaj się z Regulaminem Funduszu
  2. Wypełnij formularz zgłoszeniowy dostępny u dołu tej strony
  3. Nagraj filmik (max. 1 min. ), w którym odpowiadasz na pytanie – „Dlaczego to właśnie TY powinieneś/powinnaś zostać stypendystą Funduszu Stypendialnego i w jakie marzenie chcesz skoczyć?
  4. Udostępnij filmik w internecie (np. na swoim profilu FB lub Instagram) i oznacz profil Fundacji, a link wstaw do formularza zgłoszeniowego.
  5. Upewnij się, że polubiłeś profil Fundacji na FB i Instagramie. Tam znajdziecie najświeższe informacje na temat działania funduszu.
  6. Prześlij formularz zgłoszeniowy wraz z wymaganymi załącznikami i umieszczonym linkiem do filmiku za pośrednictwem internetowego systemu zgłoszeń dostępnego na tej stronie. Ostateczny termin składania wniosków mija 30 kwietnia 2018.

Zobacz film, który pokaże Tobie jak aplikować do funduszu stypendialnego "Skok w Marzenia"

Stypendyści 2017/2018

Rada Funduszu Stypendialnego Fundacji Moniki Pyrek i Netto Polska – „Skok w Marzenia” ma zaszczyt ogłosić stypendystów na rok 2017/2018.
Do Fundacji wpłynęło ponad 70 wniosków stypendialnych. Wybór 9* z nich był szalenie trudnym zadaniem, gdyż każdy z kandydatów zasługiwał na przyznanie stypendium.
Po zapoznaniu się z wnioskami i prezentacjami sportowców Rada Funduszu, po burzliwej dyskusji, zdecydowała przyznać stypendium następującym sportowcom (kolejność alfabetyczna):

Jakub Baron – Karate tradycyjne
Filip Ciszkiewicz – Żeglarstwo
Karolina Janko – Biathlon
Katarzyna Mądrowska – Zapasy
Kamila Przybyła – Lekkoatletyka – Skok o tyczce

Adrianna Sułek – Lekkoatletyka – Wielobój
Olga Szczotka – Pływanie
Maria Szramiak – Lekkoatletyka – Rzut oszczepem
Maksymilian Wieczorkowski – Pięciobój nowoczesny

Wszystkim sportowcom życzymy przepięknych “skoków w marzenia”, za które trzymamy mocno kciuki.

*10 stypendystką jest Klaudia Siciarz – Lekkoatletyka, której stypendium zostało przyznane w marcu 2017r.

Formularz zgłoszeniowy

Do wniosku dołącz:

• zaświadczenia i opinie wydane przez klub sportowy, szkołę/uczelnię, organizacje pozarządowe i środowiskowe,
  • oświadczenie o średniej ocen za rok szkolny poprzedzający rok składania wniosku o stypendium,
  • inne dokumenty mogące mieć wpływ na decyzję Rady Funduszu o przyznaniu Stypendium (opcjonalnie)