W dniach 10-12.03.2021 odbył  się pierwszy Kongres Sport Biznes Polska! Podczas wydarzenia poruszono najważniejsze tematy związane z przyszłością polskiego sportu i biznesu w 2021 roku. Wydarzenie odbyło się w formule online, ale spotkania panelistów miało miejsce w Centrum Olimpijskim w Warszawie. Wśród zaproszonych ekspertów nie mogło zabraknąć Moniki Pyrek.

Zmiana zachowań i potrzeb kibica sportowego – szanse i zagrożenia, międzynarodowe wydarzenia sportowe w Polsce – doświadczenia i wyzwania, nowe trendy i rozwiązania dla sportu i biznesu w 2021 roku – taka tematyka królowała podczas I dnia wydarzenia Kongres Sport Biznes Polska. W dyskusji uczestniczyli m.in. Artur Popko – Prezes Polskiej Ligi Siatkówki, Marcin Herra – Prezes Areny Gliwice, czy Jacek Szymczyk – Dyrektor ds. Sprzedaży Specjalnej w TVN Media.

Monika Pyrek wystąpiła II dnia w panelu Pokolenie Z a sport – jak zbudować świadomość i markę dyscypliny sportowej w Polsce? Rozmowę moderowała Aleksandra Marciniak ze Stowarzyszenia Sport Biznes Polska, a pozostałymi gośćmi byli Mateusz Widłak – Prezes Polskiego Związku Amp Futbol i Europejskiej Federacji Amp Futbol EAFF oraz Wojciech Jeznach – Co-owner w Fantasyexpo. Trwała dyskusja o aktywności fizycznej w dobie pandemii i zachęceniu dzieci i młodzieży do uprawiania sportu.

Nowe technologie chcemy wykorzystywać w taki sposób, aby czerpać z nich to co najlepsze. Głowię się, by w ramach fundacyjnych projektów tworzyć takie aktywności, które zachęcą do aktywności przede wszystkim uczniów klas IV-VIII. Robimy projekt Kinder Joy of moving Alternatywne Lekcje WF, aktualnie spotkania w szkołach są wstrzymane ze względu na pandemię, ale działamy tworząc e-platformę www.alternatywnelekcjewf.pl mówiła Monika Pyrek.

Po więcej informacji dotyczących wydarzenia zapraszamy na https://sbpolska.pl/