W czwartek, 19 sierpnia, Stadion Rozgrzewkowy Zawiszy Bydgoszcz zamienił się w prawdziwe tyczkarskie miasteczko. W godz.10-18 odbywał się tam drugi event z cyklu #MonikaPyrekTour, który polega na promocji skoku o tyczce wśród dzieci i młodzieży i wyłonieniu najbardziej zdolnych młodych tyczkarzy.

Chętnych do wspólnych aktywności nie brakowało, frekwencja dopisała, a jedna z uczestniczek imprezy – 6 letnia Gabrysia mówiła “wszystko mi się podoba, ale najbardziej to Pan Tyczek, chcę przychodzić tu codziennie”. Pan Tyczek czyli fundacyjna maskotka Pan Tyczka zagrzewał do zabawy tych najmłodszych, a tym starszym kibicował, by ich loty były jak najwyższe. Niestety trudne warunki pogodowe, wiatr i przelotne opady, mocno utrudniały zadanie młodym sportowcom. Tak czy inaczej wszyscy zgodnie stwierdzali, że panująca atmosfera i klimat imprezy jest niesamowity.

Wśród zaproszonych gości nie mogło zabraknąć Pawła Wojciechowskiego – MŚ w skoku o tyczce i Anny Rogowskiej – również Mistrzyni Świata.

– Wszystkim młodym sportowcom życzę przede wszystkim wytrwałości. Nie poddawajcie się, jeśli nie wychodzi dzisiaj, próbujcie dalej i wreszcie się uda. Trzymam kciuki!” – mówił Paweł Wojciechowski.

Szczegółowe wyniki zawodów dostępne tutaj:

20210819_Bydgoszcz