Fundusz stypendialny

Fundusz Stypendialny – Skok w marzenia

Ze wspólnej inicjatywy Fundacji Moniki Pyrek oraz firmy Netto Polska powstał Fundusz Stypendialny – Skok w marzenia.

Celem działania funduszu jest wspieranie rozwoju karier sportowych młodych i wyjątkowo uzdolnionych ludzi. Razem z partnerem funduszu, firmą Netto, pragniemy wyszukiwać młodych sportowców wybitnie utalentowanych w danej dziedzinie sportu i otaczać ich fachową opieką na poziomie wsparcia merytorycznego, jak i finansowego.

W ramach działania funduszu stypendialnego pragniemy dać im szansę rozwinięcia skrzydeł i wykonania ich „skoku w marzenie” m.in. poprzez przyznanie stypendium sportowego.

Udział w programie funduszu stypendialnego przeznaczony jest dla sportowców w wieku 16-25 lat.

W Radzie Funduszu, do której należy wybór stypendystów, zasiadają:

Jak zostać stypendystą?

Nabór do Funduszu stypendialnego 2018/2019 został zakończony. Dziękujemy wszystkim, którzy przesłali swoje zgłoszenia. Lista stypendystów Funduszu na rok 2018/2019 zostanie ogłoszona za ok 30 dni. Dziękujemy.

1. Zapoznaj się z Regulaminem Funduszu
  2. Wypełnij formularz zgłoszeniowy dostępny u dołu tej strony
  3. Nagraj filmik (max. 1 min. ), w którym odpowiadasz na pytanie – „Dlaczego to właśnie TY powinieneś/powinnaś zostać stypendystą Funduszu Stypendialnego i w jakie marzenie chcesz skoczyć?
  4. Udostępnij filmik w internecie (np. na swoim profilu FB lub Instagram) i oznacz profil Fundacji, a link wstaw do formularza zgłoszeniowego.
  5. Upewnij się, że polubiłeś profil Fundacji na FB i Instagramie. Tam znajdziecie najświeższe informacje na temat działania funduszu.
  6. Prześlij formularz zgłoszeniowy wraz z wymaganymi załącznikami i umieszczonym linkiem do filmiku za pośrednictwem internetowego systemu zgłoszeń dostępnego na tej stronie. Ostateczny termin składania wniosków mija 30 kwietnia 2018.

Ogłoszenie stypendystów funduszu stypendialnego Fundacji Moniki Pyrek i Netto "Skok w marzenia" na rok 2018/2019

Stypendyści 2018/2019

Rada Funduszu Stypendialnego Fundacji Moniki Pyrek i Netto – „Skok w Marzenia” ma zaszczyt ogłosić stypendystów na rok 2018/2019.

Do Fundacji wpłynęło ponad 100 wniosków stypendialnych. Wybór 6* z nich był szalenie trudnym zadaniem, gdyż każdy z kandydatów zasługiwał na przyznanie stypendium. Po zapoznaniu się z wnioskami i prezentacjami sportowców Rada Funduszu, po burzliwej dyskusji, zdecydowała przyznać stypendium następującym sportowcom ( kolejność alfabetyczna ):

Aleksandra Bednarek – pływanie
Maciej Grynienko – lekkoatletyka – skok wzwyż
Anna Łyko – lekkoatletyka – skok o tyczce
Robert Rzepka – kolarstwo
Julia Sanecka – triathlon
Marcelina Witek – lekkoatletyka – rzut oszczepem

* 4 stypendystom zostały przedłużone stypednia na kolejny roku ( zgodnie z Regulaminem Funduszu ) przede wszystkim za wzorowe wypełnianie obowiązków stypendysty.
Jakub Baron – Karate tradycyjne*
Karolina Janko – Biathlon*
Katarzyna Mądrowska – Zapasy*
Adrianna Sułek – Lekkoatletyka – Wielobój*

Stypendyści 2017/2018

Jakub Baron – Karate tradycyjne
Filip Ciszkiewicz – Żeglarstwo
Karolina Janko – Biathlon
Katarzyna Mądrowska – Zapasy
Kamila Przybyła – Lekkoatletyka – Skok o tyczce

Adrianna Sułek – Lekkoatletyka – Wielobój
Olga Szczotka – Pływanie
Maria Szramiak – Lekkoatletyka – Rzut oszczepem
Maksymilian Wieczorkowski – Pięciobój nowoczesny

Wszystkim sportowcom życzymy przepięknych “skoków w marzenia”, za które trzymamy mocno kciuki.

*10 stypendystką była Klaudia Siciarz – Lekkoatletyka, której stypendium zostało przyznane w marcu 2017r.