Monika Pyrek Camp

Monika Pyrek Camp to pierwsze warsztaty skoku o tyczce w Polsce, podczas których dzieci będą wykonywać podstawowe elementy treningu tyczkarskiego oraz będą mogły zaliczyć, uzyskać pierwsze wysokości w życiu! Uczestnicy będą mieli okazję zostać tyczkarzami już  9 czerwca 2017 r. w Azoty Arenie o godz. 11:00.

Impreza sportowa skierowana jest do uczniów szkół podstawowych z klas 1-3. Warsztaty będą prowadzone pod okiem wykwalifikowanej kadry trenerskiej ( trenerów Mistrzów i Mistrzyń skoku o tyczce) oraz samych „Mistrzów Sportu“.

Po zakończeniu zmagań sportowych przyjdzie czas na zdrowy posiłek od firmy Netto w towarzystwie Mistrza Sportu, który podzieli się ciekawymi historiami z życia sportowca wyczynowego oraz wręczy dyplomy/certyfikaty „zostania tyczkarzem“.

Celem projektu jest zachęcenie uczestników do aktywności fizycznej, promocja aktywności fizycznej wśród dzieci, w tym w szczególności promocja oraz przybliżenie dyscypliny sportowej skoku o tyczce.

W warsztatach wezmą udział dzieci z województw zachodniopomorskiego i lubuskiego.

Dodatkowo każdy uczestnik „Monika Pyrek Camp“ otrzyma koszulkę oraz podwójne zaproszenie na Memoriał Janusza Kusocińskiego, który odbędzie się 10 czerwca 2017r. w Szczecinie na stadionie przy ul. Litewskiej.

Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Sportu i Turystyki.

Oferta skierowana do grup min. 15 osobowych z opiekunem.

Zgłoszenia na adres mailowy biuro@fundacjamonikipyrek.pl

Liczba miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.